Intervju med Viktoria Rubin: Det snabbrörliga arbetslivet

Den 5 oktober medverkar Viktoria Rubin, doktorand vid Stockholms universitet, vid ett webbinarium anordnat av Thinkandact. Rubriken är “Det flexibla arbetslivet”.

Inför evenemanget ställde Viktoria upp på en kort intervju, där hon berättar lite mer om sig själv, sin forskning och vad hon avser prata om. Se nedan!

Och, är du nyfiken och vill anmäla dig till det kostnadsfria webbinariet? Läs mer och gör anmälan senast den 3 oktober här.

Viktoria, vem är du?

Jag jobbar som doktorand på Stockholms universitet med fokus på lärande i arbetslivet. Innan dess jobbade jag som konsult inom HR och ledarskapsutveckling.

Vad kommer du prata om vid webbinariet den 5/10?

Jag kommer prata om mitt stora intresse: Det snabbrörliga arbetslivet. Trenden går mot att alla stannar kortare tid på varje arbetsplats, som anställda eller konsulter. Det innebär massor av möjligheter för lärande både för individ och organisation, men också många fallgropar. Så det blir temat!

Vad överraskar dig så här långt i din forskning kring lärande?

När vi pratar vuxnas lärande på arbetsplatsen kan man i princip glömma allt man tidigare tänkt om lärande som en aktivitet som liknar den vi gör i skolan. Det är helt andra villkor och processer som sätts igång när vi lär oss på jobbet.