Back to All Events

Hur leda och medarbeta i aktitivetsbaserat kontor? (frukostseminarium)

I det nya arbetslivet behöver många av oss inte bara tänka på frågan "vad ska jag jobba med idag?" utan också "hur ska jag jobba idag?". 

När förutsättningarna i arbetslivet förändras och vad som är ett "kontor" utvecklas, behöver många lära nytt, anpassa sig, träna. Det är ganska stor skillnad på att som medarbetare ha 20-talet olika kontorsmiljöer att välja bland på ett och samma kontor vs att sitta i ett öppet landskap. Hur gör du som medarbetare för att både trivas, må bra och prestera väl i det som kallas aktivitetsbaserat landskap eller arbetssätt? Hur gör du som chef för att leda i den nya miljön och när du inte alltid vet om dina medarbetare fysiskt är på kontoret?

Detta seminarium tar sikte på värdefulla lärdomar som behövs i #detandraarbetslivet. Många är nyfikna på hur fungerar det här med aktivitetsbaserat - egentligen? Vilka är fördelarna? Nackdelarna? Vad tycker medarbetarna respektive cheferna? Och vad säger forskningen?

Medverkande

Vid seminariet medverkar bland annat Ulf Richardsson, strategichef på Rädda Barnen och tidigare bl a kanslichef och biträdande generalsekretarare. Ulf kommer berätta om hur Rädda Barnens resa sett ut, viktiga avvägningar som gjorts och vad som slutligen ledde fram till beslutet att bygga ett aktivitetsbaserat kontor. Vilka är lärdomarna så här långt? Utöver Ulf medverkar medarbetare från Rädda Barnen. Så både arbetsgivar-/chefsperspektiv och medarbetartankar i fokus.

Moderator är Johan Welander, Thinkandact.

Praktiskt

8.15-8.30 Fika och mingel
8.30-10.00 Seminarium

När seminariet är slut, kl 10.00, erbjuds alla som vill en frivillig rundtur i Rädda Barnens aktivitetsbaserade landskap.

OBS! Begränsat antal platser till evenemanget så säkra din plats redan idag. Seminariet är kostnadsfritt, men är du anmäld och inte kommer faktureras en ”no show”-avgift på 300kr ex moms.

Anmäl dig här.

Om #Detandraarbetslivet

Thinkandact har tagit fram och programleder konceptet #Detandraarbetslivet. Inom det erbjuds seminarier, berättelser och möten som lyfter avgörande frågor för människa, arbetsliv, civilsamhälle och organisation. Ledande företrädare delar idéer, provtänker och samtalar i en kreativ miljö. 4-6 evenemang genomförs per år.

Ta del av fler av Thinkandacts aktiviteter här och följ diskussioner kring seminariet på Thinkandacts Facebooksida.