Tillbaka till alla evenemang

Mellanchef - världens viktigaste chefsroll? (webbinarium)

  • Besök oss på Slottsbacken 8 111 30 Stockholm Sweden (se karta)

Det finns hundratusentals mellanchefer i Sverige. Mellanchef är den i särklass vanligaste chefsrollen. Men hur många stolta och nöjda mellanchefer finns det? Och vilka är framgångsfaktorerna för mellanchefer?

I tidningsartiklar, skämtteckningar och kåserier framställs mellanchefen allt oftare som en klämd chef (“hamburgerchefen”), ett nödvändigt ont eller som en funktion få innehavare känner stolthet över. I en uppmärksammad artikel i Dagens Nyheter med rubriken “När blev mellanchef ett skällsord?” lyfts idén att mellanchef har blivit ett uttryck eller skällsord när du vill håna eller raljera över något. Som exempel nämns bland annat att ha på sig mellanchefsboa (uppblåsbar cykelhjälm), spela mellanchefstennis (padel) eller bära mellanchefsstrumpor (Happy Socks). Hur blev det så här? Och varför är det så tacksamt att skämta om alla dessa mellanchefer?

En som tänkt till kring mellanchefsrollen - ja, en som rentav ser sig som en slags mellanchefsambassadör - är Emma Bernhult. Emma har en bakgrund som enhetschef inom socialtjänsten (mellanchef!) i kommunal verksamhet. Dessutom är hon nyvald förbundsstyrelseledamot i fackförbundet Vision och lokalfackligt aktiv. Hon har länge arbetat med frågor kring chefers förutsättningar - inte minst mellanchefens.

Varmt välkommen på ett GRATIS digitalt frukostseminarium om mellanchefsrollen, dess vedermödor och framtidsutsikter!

Medverkande

Medverkar gör utöver Emma Bernhult också Johan Welander, Thinkandact, och författare till böckerna Mellan ideal och verklighet - spaningar om chefsrollen, Är chefen människa? och Idéburen chef.

Anmälan

Gör din anmälan här.

Tidigare evenemang: 18 mars
GS-dagen (Insamlingsforum 2021)