Rekrytering - 99 nej och 1 ja (behöver också du kompetensutveckling)?

Hur rekryterar organisationen på bästa sätt? Kompetensbaserat? Utan att diskriminera?

Thinkandact genomför löpande kompetensutveckling, exempelvis i form av utbildningar, seminarier och föreläsningar. Internt för organisationer och öppet/externt där en mix av deltagare finns med. Ett populärt område är rekrytering - och framför allt: hur lyckas en med rekryteringsarbetet.

Vilka är nycklarna? Vem bör delta i rekryteringsprocessen? Vad kostar varje felrekrytering? Vad innebär sk kompetensbaserad rekrytering? Hur ser en bra kravprofil ut? Hur använder en organisation sitt sk arbetsgivarvarumärke (Employer Brand) på bästa sätt inför och under en rekryteringsprocess? Och, vilka steg bör varje väl genomförd rekryteringsprocess innehålla?

I en nyligen genomförd workshop/utbildning för generalsekreterare var en uppgift som deltagarna fick arbeta tillsammans med: gör en kravprofil för två olika roller - en verksamhetsutvecklare och en mellanchefsroll. Att i sig samtala, och inte minst prioritera, bland de många kriterier som ofta föreslås ingå i kravprofilen är ett viktigt steg? Men vad behövs mer? Hur görs exempelvis urval av kandidater när processen väl är igång?

Vill du och din organisation också kompetensutveckla er i rekrytering? Hör gärna av er. Vi kompetensutvecklar gärna fler personer och organisationer i ett av våra favoritområden - rekrytering.