Back to All Events

FULLBOKAT! Radikala arbetstidsmodeller för civilsamhället (frukostseminarium)

Detta frukostseminarium inom Thinkandacts seminarieserie #Detandraarbetslivet fokuserar vilka arbetstidsmodeller civilsamhället bör ha. Fungerar de arbetstidsmodeller som dominerar idag? Behövs radikalt andra synsätt och praktiska lösningar för att få ihop välmående med prestation, individ och organisation? Arbetsliv och fritid? Det finns forskning om hjärnan som visar att i kreativa yrkesroller så är 4-5 timmars effektivt arbete det optimala och att resten av arbetstiden bör vi använda åt annat, bland annat träning och annan återhämtning. Bör kollektivavtal ändras i grunden när det gäller synen på arbetstid, i syfte att främja välmående och högpresterande medarbetare? Finns det exempel på alternativa arbetstidsmodeller för civilsamhället som kan fungera?

Under seminariet presenteras och diskuteras ett antal olika aktuella försök med nya synsätt och modeller för ett hållbart arbetsliv. RFSU Stockholms verksamhetschef Noah Elstad, Arbetsgivaralliansens förbundsdirektör Hans-Göran Elo, metodutvecklaren för LSU - Sveriges ungdomsorganisationers projekt HEL Erica Midfjäll samt Anders Wallner (som ledde ”Utredningen för hållbart arbetsliv över tid”) medverkar.

8.00-8.30 Fika och mingel

8.30-10.00 Seminarium

Anmäl dig till evenemanget här och följ pratet inför seminariet på Thinkandacts Facebooksida.

Seminariet är kostnadsfritt, men är du anmäld och inte kommer faktureras en ”no show”-avgift på 300kr ex moms.

----------------------------------------------------------------
Thinkandact har tagit fram och programleder konceptet #Detandraarbetslivet. Inom det erbjuds seminarier, berättelser och möten som lyfter avgörande frågor för människa, arbetsliv, civilsamhälle och organisation. Ledande företrädare delar idéer, provtänker och samtalar i en kreativ miljö.